Eredienst aanvang 10:00 h.

 

Liturgie: klik op betereffende zondag in de kalender en in het venster dat daarna verschijnt

 

Kindernevendienst op aanvraag

 

Koffiedrinken na de dienst.

 

Kerkdienst meebeleven (na inloggen)

 

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

De derde dinsdag van maart is de 19e en dan kunt u weer bij ons eten. Het eten begint om kwart voor 6 ’s avonds en vanaf kwart over 5 kunt u er al terecht. Om 7 uur sluiten we de maaltijd af en drinken nog een kopje koffie. We moeten tijdig klaar zijn, want om half 8 begint het verdiepingsprogramma.

U bent van harte uitgenodigd, want er is weer een bijzonder menu: mini hartig taartje, chili con carne en vlaflip toe.  

chili con carne

De contactmaaltijd staat open voor iedereen, ongeacht de leeftijd of kerkelijke achtergrond. U wordt gevraagd om zo mogelijk €4,- bij te dragen aan de kosten van de maaltijd. 

De organisatie wil graag weten hoeveel mensen blijven mee-eten. U kunt zich opgeven bij Pieter de Graaf of Annie Brouwer. Meld u tijdig aan! Het is niet meer mogelijk om tot kort voor het eten zich op te geven. Neem uiterlijk vrijdag 15 maart contact op. Opgave kan ook via deze website. Klik in de agenda op de betreffende datum en daarna in het veld dat dan verschijnt. Bent u na aanmelding toch nog verhinderd om te komen? Geef dat dan aan ons door. Daarmee voorkomt u, dat we extra kosten maken en dat er aan tafel lege plekken ontstaan.

Verdieping

 

Na het eten begint om 19.30 uur het verdiepingsprogramma over gevangenispastoraat. Dat staat ook open voor iedereen en voor wie niet heeft deelgenomen aan de contactmaaltijd.
Gevangenispastor Jan Lange, werkzaam in de gevangenis te Alphen aan den Rijn, vertelt z’n verhaal. Het gaat vaak over mensen, die weliswaar een scheve schaats hebben gereden, maar die ook verdriet hebben en lijden onder de situatie. De gevangenispastor wil met liefde en barmhartigheid deze mensen tegemoet treden. Hij gaat voor in een gebedsviering in de gevangenis en schept ook zo een band met deze mensen. Jan Lange gaat ons ook vertellen over hoe gevangenen in Alphen een heus kinderboek maakten. Dat vloeide voort uit een bajesproject, waarbij gedetineerden hun kind elke maand een dvd kunnen sturen met voorgelezen verhalen.

Tenslotte krijgen deelnemers aan dit programma de gelegenheid om gedetineerden een Paasgroet te sturen. Daar kan iedere bezoeker van “de Verdieping” aan meedoen. De Paasgroet sluit aan bij het veertigdagentijdthema: Een nieuw begin. Ds. Anne van Voorst ging hierover in gesprek met vrouwelijke gedetineerden en er ontstond een beeld naar aanleiding van de tekst: ´"Een nieuw begin ontstaat waar de Ene de ander bij de hand neemt. Waar de weg van het kruis ophoudt en jij bij de hand wordt genomen!"

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen, zeker als daar ook nog iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, vanwege de privacy, toch mag u ervan overtuigd zijn dat het feit dat er om hen gedacht wordt, de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. De kaarten liggen voor u klaar na “de Verdieping”, maar ook op zondag 17 maart na de kerkdienst in De Hoeksteen.